Tričetrt kile rebrc

Rojstni dan sva s kosilom proslavila šele danes. Katrca v Rožni dolini se je izkazala za prav soliden prehranjevalni obrat, ki je k sreči precej bolj preprost kot se je zdelo ob pretencioznih napovedih in ob jedilniku, polnem žabarskih kulinaričnih popačenk, ki daje vtis, da strežejo samo otroške menije. Česnova juha je bila res bogata s česnom, ko so na doktoričin račun predme postavili tričetrt kile rebrc, pa se mi je čez obraz menda razlezel zadovoljni nasmešek, kakršnega boste pri Nergaču videli le redko.

13087812_10154122043842930_907914743012565873_n

Včeraj, ko mi je po šestih urah kolesarjenja skuhala sicer izvrstno rižoto s šparglji, kamor pa ni stopil prašič, nisem bil niti približno tako srečen. Ni nenavadno, da so debeluščki bistveno bolj dobrovoljni od astenikov – ali, bohnedaj, tistih, ki se med dvigovanjem uteži gledajo v ogledala -, resno pa se sprašujem, od kod veselje črpajo vegetarijanci ali celo vegani.

Prejšnja objava Naslednja objava

20 Komentarjev

  • Odgovori katarina 1. 5. 2016 at 19:14

    rebrca in duvel izvabijo nasmešek iz kateregakoli nergača 😀

  • Odgovori AnaLiza 1. 5. 2016 at 19:21

    Tega nisi sam pojedel. Pa še prej orenk doza piva. Nekaj me zanima. Je izpod časti, da ti ostanek (meso) zavijejo za domov?

  • Odgovori Zmrda 1. 5. 2016 at 19:30

    “od kod veselje črpajo vegetarijanci ali celo vegani”

    od pridiganja

  • Odgovori Anonimno 1. 5. 2016 at 19:37

    Kaj sem postal lačen, čim sem videl to sliko. Upam da ti je teknilo tako lepo, kot je videti na sliki.

  • Odgovori Matej Zalar 1. 5. 2016 at 19:53

    @Katarina: Haha, pri objavi na FB sem – še preden sem videl tvoj komentar – napisal tole: “Ob primerni količini mesa in piva se nasmešek na obraz prikrade še takšnemu nergaču!” Genauso!

    @Analiza: Čakaj malo, lepo se pogovarjaj s takim gospodom! Pojedel sem česnovo juho s kruhom, to kar vidiš na krožniku, čokoladni sufle z vanilijem sladoledom in spil dva Duvela. Ostale so samo kosti. Pod častjo bi mi bilo kvečjemu ne pojesti vsega, če bi se že zgodilo, pa bi rebrca zavili. Menda so mrzla še boljša 😀

    @Zmrda: Ha, tako! Kako veš, da je človek vegan? Pove ti sam.

    @Anonimno: Temu, kar sem delal, se strokovno reče: “omastiti brk”.

  • Odgovori katarina 1. 5. 2016 at 20:38

    @matej – šele zdele vidim FB 🙂 great minds pa te zadeve…. sicer pa to, da so rebrca mrzla boljša, čiste govorice, to še nikoli ni bilo testirano

  • Odgovori Matej Zalar 1. 5. 2016 at 21:18

    To trdim tudi jaz, ampak doktorica pravi, da njen oče pravi, da je fajn, ker se takrat mast spet strdi in bržkone res prijetno hrusta. Kakorkoli, med prehranjevanjem me je tudi posnela, video sem videl pravkar in… no, recimo, da ni za v javnost.

  • Odgovori bojana frluga 1. 5. 2016 at 22:19

    Bi te radi videli, kako bi sam tega pujska privedel iz svinjaka, ga ubil in si ga uredil do te mere, da pride na krožni. Bi mu prej gledal v oči. In se šele potem čudil nad vegiji.

    • Odgovori kren 2. 5. 2016 at 9:42

      A daj no, kaj pa naj b bilo to posebnega? Saj menda meso ne raste na drevesih….

  • Odgovori Matej Zalar 1. 5. 2016 at 22:25

    Nekoč sem z veseljem prisostvoval kolinam in celo dobil priložnost uspavati prašiča.

  • Odgovori Seamus 1. 5. 2016 at 22:41

    Izgleda odlično in se strinjam, da takšni pladnji izvabijo nasmeh na usta.
    In reberca so tudi mrzla odlična, ker dobijo zaradi mrzle masti drugačen okus. Še bolj pa to do izraza pride pri jagenčku (čeprav tista naredim samo navadno pečena).

  • Odgovori AnaLiza 2. 5. 2016 at 1:20

    Tisto mrzlo mast s kakšno čebulo pa lahko jeste samo moški . In potem spavanac v dnevni sobi pri odprtem oknu. Pa magari če je aprila sneg 🙂 !

  • Odgovori Halock 2. 5. 2016 at 18:23

    3/4 kg… kolikšen del odpade na kosti?

  • Odgovori Vinko 3. 5. 2016 at 16:12

    čakam na blog o tej 6 urni turi.

  • Odgovori Matej Zalar 3. 5. 2016 at 19:49

    @Analiza: Zato smo radi moški.

    @Halock: Po mojem relativno malo. Vagal pa nisem.

    @Vinko: Eh, nimam števca, niti telefona, tako da sem popolnoma nepovezan, ne morem fotografirat, nič … pa še tura je bila bolj tako, kot desetkrat poštukane hlače. LJ-Kamnik-pod hribi v Cerklje-Preddvor-Mače-Bašelj.Tenetiše-Tržič-Strahinj-Naklo-Kranj-Kofja Loka-Gorenja vas-Suhi Dol-Horjul.LJ. Kakšnih 165 km.

  • Odgovori Vinko 4. 5. 2016 at 21:11

    Super. Tvoji kolesarski blogi so mi najljubši.

  • Odgovori Matej Zalar 6. 5. 2016 at 14:06

    Blog je samo eden 😉

    Ta vikend bom šel na kakšno omembe vredno 😀

  • Odgovori Harlock 6. 5. 2016 at 19:55

    Lahko bi še kakšno več o hrani napisal. Tko mal. Tale 3/4 bo treba res it poskusit.

  • Odgovori Matej Zalar 9. 5. 2016 at 11:42

    V osnovi jih je za 1 kilogram. Mogoče bi šlo, če ne bi prej jedel česnove juhe in potem sladice.

  • Odgovori Urška Petek 9. 5. 2016 at 20:44

    Hecno, a ne. Da si se obregnil ob vegane. Čeprav se menda mi vedno ob vas (mi, vi .. debilne delitve).
    Jaz veselje črpam tudi iz hrane. Ker je lahko veganska kuhinja zelo raznolika in okusna, če se vsaj malo daš zraven. 🙂

    In ne, ne bi napisala komentarja, če ne bi ”vprašal”.

  • Komentiraj