Letošnje silvestrovo sva praznovala s skromno domačo večerjo. Z vinom sem naju založil že v petek in ker nisem hotel ničesar prepustiti naključju, sem trem flašam dodal še Robocopovo kantico belega.
Mikalo me je, da bi sarme od mame Lisice pojedla kar za silvestrovo, a Lisica mlajša ni bila za to, tik pred zdajci pa sva se tudi odločila, da bi bilo za naslednji dan bolj smotrno prihraniti tudi hobotnico v solati, tako da je obveljal jedilnik, ki sva ga po vzoru Erica Rauscherja skrbno dodelala že pred dnevi.
Za uvod sva skuhala juho iz muškatne buče s posipom bučkinih semen. Brez pripomb.
Sledila je pisana solatka na kuhanem porčku z gorčičnim prelivom. Naslednjič bo več pora, ki bo precej bolj na zob.
Brez vsakega dvoma najzanimivejša jed večera je združila brancina in svinjo: brancinov file iz ponvice na posteljici iz artičok, koromača in chorize. Klobaso sva dobila v Dobrotah in, raje, kot dobremu staremu Ericu, zaupala Juriju, ter jo spekla v kosu in na kolobarje narezala šele tik pred zdajci. Neverjetno, ampak ta kombinacija je vrhunska – oziroma, kot pravimo, klobasa je rešila ribo. Koromač bom moral v kuhinjo prinesti večkrat. Če bi dobila užitno artičoko, kar je v tem obdobju verjetno utopična želja, bi bilo še bolje!
Lisica se je potrudila s torticami … moja je bila čokoladna, njena z marcipanom.
Polnoč sva ob penini pričakala na najboljši strehi nad najlepšim mestom na svetu – res je dobr’ tam gor! V rokavu sva imela sicer še nekaj sladkih in alkoholnih adutov, a do tja nisva prišla, kajti žurka se je preveč razvnela … udara v glavo ko šampanjac …
8 komentarjev
“najlepša streha nad mestom” a s tem misliš nebotičnik, svoj brlog ali kaj tretjega?
In kantica ,…. kaj se je zgodilo z njo?
Vse naj in velik pretečenih in kolesarskih km v 2017,….
Najlepša streha je seveda tista, ki je doma. Ampak šalo (kot da je šala) na stran: res je huda. Najboljše je pač tisto, česar ne smeš.
Kantico bom vrgel v smeti, vsebino pa skuhal.
Hvala … enako. es si želim, da bi bil sposoben kaj več tudi teči.
Veliko zdravja in sreče v 2017. Ostatlo itak ne rabimo. 😉 Ko boš imel čas, bi te prosil, da napišeš recepta za tortici. Odlično zgledata.
Preprosto 🙂
Vino iz Krasnega… krasno ! Sem tocno tako flaso odprl za silvestersko vecerjo, pa mi je bilo zal, da je bila edina 🙂
Bagueri rebula je pa še … no, tisto je pa harmonija. Briško vinoteko imam zadaj za bajto …
Ja, nič, bilo je dobro. Se vidi. In bere;)
Srečno na poteh novega leta.
Pravilno, najlepše je doma, zunaj preveč zebe!