Radler na glavo

Radler da je pijača za kolesarje? Res je koristno, da ima nizko vsebnost alkohola. Verjamem tudi, da gotovo obstaja dober radler, sploh, če je zmešan po domače. Ampak to, kar se prodaja v trgovinah in po slovenskih bifejih, sploh, če ima okus po čemerkoli drugem kot po limoni, se mi gabi. Ne le zaradi presladkega okusa, ampak tudi zato, ker me že po prvem požirku zapeče zgaga. Zadnjič pa sem si ga po kolesarjenju dejansko zaželel. V Rovinju so imeli samo Karlovačkega. Seveda ni dober.

Poleg tega so diletanti narobe potiskali pločevinko.

Karlovačko, Natur Radler

Prejšnja objava Naslednja objava

12 komentarjev

  • Odgovori opazovalec 6. 5. 2018 at 20:57

    Ha ha, to je narejeno namerno. Okreni za užitak piše na pločevinki. To je isto kot pri nefiltriranemu Unionu v pločevinki, da se premeša pred odpiranjem.

  • Odgovori siggi 6. 5. 2018 at 21:49

    Ja, se tudi jaz cudim kako hitro je izginil radler iz ponudbe. Ce prosis za “navadnega”, torej z limono, te gledajo kot da si padel z lune. Limonin je pogojno piten, vsi ostali pa kot si ze napisal.

  • Odgovori kren 7. 5. 2018 at 9:59

    Meni je pa bil odličen tisti iz brezalkoholnega piva in bezga… mislim, da je bil od Uniona, pa ga ne dobim več.

  • Odgovori spam 7. 5. 2018 at 11:32

    Staropramen grenivka je eden izmed redkih radlerjev, ki je malo sladek in neosladen postan. Karlovačko mandarina ni slab.

  • Odgovori Boki 7. 5. 2018 at 14:35

    Ko prides na obisk te povabim na Russ’n!

  • Odgovori Matej Zalar 7. 5. 2018 at 18:15

    @Opazovalec: Vidiš, navodil nisem prebral … sem pa vseeno okrenil, kaj bi mi drugega preostalo, če je pa luknja spodaj 😆 Je pa to res butasta finta.

    @Siggi: Limonin utegme biti piten, seveda, ampak z Unionovim sem opravil. Sem pa že večkrat razmišljal, da bi si ga pripravil doma.

    @Spam: Mandarina? Matervola … nisem še videl, da bi kdo ožemal mandarino 🙂

    @Boki: Velja! Nazadnje so nas prav na Bavarskem, tik za avstrijsko mejo, posiljevali z radlerjem, a ga nisem upal piti, raje sem ruknil pšeničnega, pa še to nisem prepričan, glede na to,d a sem moral naslednji dan goniti na Eddy Merckx klasiki pri Salzburgu. Ki jo, mimogrede, priporočam za letos.

    @Kren: Verjetno veš, da v tem radlerju ni bilo bezga? No, saj tudi v limoninem ni limon … zato pa peče zgaga.

    • Odgovori kren 8. 5. 2018 at 9:29

      Sadja oz. rastlin v sladkih pijačah nikoli nisem pričakoval. V najboljšem primeru aromo 🙂 Etol fajn služi na ta račun…

  • Odgovori phoenixslo 7. 5. 2018 at 20:13

    Osebno so mi limonini ali precukrasti ali prevodeni, zato podobno kot @Spam prisegam na priokus grenivke.

  • Odgovori Gregor 7. 5. 2018 at 20:24

    Za odžejat po kolesarjenju oz. fizkulturi je meni najboljši temen radler z limono. Osječka pivovara.

  • Odgovori Domen 8. 5. 2018 at 0:37

    ta temni radler od osječke je izjemen, toplo priporočam. sam ga na žalost nikjer več ne najdem…

  • Odgovori Matej Zalar 8. 5. 2018 at 8:34

    Vedno se seveda pojavi preprosto vprašanje … zakaj ne raje pivo?

    • Odgovori Boki 8. 5. 2018 at 10:38

      Ja, tako je. Vedno. Razen, ko moram voziti avto in mi pase spiti dva. Russ’n pa je drugace psenicno pivo z limonado.

    Komentiraj